Sestavine
-
50 g bagete, narezane na majhne koščke
-
2 žlici masla
-
1 žlica stopljenega masla
-
350 g spiralnih ali drugih kratkih testenin
-
1 strok česna
-
1 žlička gorčice lahko tudi v prahu
-
3 žlice navadne moke
-
500 ml polnomastnega mleka 3,5%
-
250 g čedarja, naribanega
-
50 g naribanega parmezana
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Pečico segrejte na 200C / 180C / ventilator. Bageto razporedite na pol in jo začinite s stopljenim maslom. Pecite 6 minut, da postane hrustljava, nato jo odložite.
|
2
Narejeno
|
Testenine kuhajte 2 minuti krajši čas, kot je naveden na embalaži, nato jih odcedite. Medtem v ponvi stopite maslo. Dodajte česen in gorčično moko, dušite 1 minuto, nato dodajte moko.
|
3
Narejeno
|
Kuhajte še eno minuto in nežno stepajte mleko, dokler ne dobite gladke omake. Na majhnem ognju segrevamo 5 minut in nenehno stepamo, dokler se ne zgosti. Odstavite z ognja in dodajte polovico čedarja in parmezana.
|
4
Narejeno
|
V sirovo omako dodajte testenine in majhno količino začimb. Prelijte v veliko posodo, odporno na pečico, ali v 4 ločene krožnike.
|
5
Narejeno
|
Namažite kruh in preostanek parmezana ter pecite 20 minut, da postane hrustljav in zlatorumen. Pred peko lahko zamrznemo. Pred peko popolnoma odmrznite.
|