0 0
Veganski kruhki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski kruhki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 50 min + počivaje in hlajenje
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledi zmešajte moko, sol, pecilni prašek in sladkor. Vmešajte zelenjavni namaz, da dobite konsistenco drobtin.

V zmes postopoma vmešajte mleko, dokler testo ne postane gladko. Površino rahlo posujte z moko in testo nežno gnetite 1 minuto, da se testo poveže, popolnoma vmeša in postane gladko. Nato testo nežno razvaljajte na debelino 2 cm. Položite ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga za 30 minut postavite v hladilnik, da se strdi.

Testo vzemite iz hladilnika in s 6-7 cm velikim rezalnikom izrežite kruhke. Položite jih na drug pekač, obložen s papirjem za peko, med njimi pa pustite vsaj 2 cm razmak. Z valjanjem in rezanjem lahko nadaljujete, dokler ne porabite vsega testa – dobili boste približno osem kosov.

Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Zgornje dele premažite z mlekom in pazite, da ne kaplja na stranice (sicer bodo neenakomerno narasli). Pecite 20-25 minut ali dokler ne postanejo zlato rjavi. Pustite, da se rahlo ohladijo, nato jih po želji postrezite z marmelado in stepeno vegansko smetano ali zelenjavnim namazom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečen sladki krompir z mešano solato s semeni
Naprej
Veganski “tunin” namaz
Nazaj
Pečen sladki krompir z mešano solato s semeni
Naprej
Veganski “tunin” namaz

Dodajte Komentar