Sestavine
-
400 g Moka
-
ščepec Sol
-
1 žlička Pecilni prašek
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
130 g Veganski zelenjavni namaz
-
150 ml Rastlinsko mleko
-
Marmelada
-
Veganska smetana za stepanje
Navodila
V skledi zmešajte moko, sol, pecilni prašek in sladkor. Vmešajte zelenjavni namaz, da dobite konsistenco drobtin.
V zmes postopoma vmešajte mleko, dokler testo ne postane gladko. Površino rahlo posujte z moko in testo nežno gnetite 1 minuto, da se testo poveže, popolnoma vmeša in postane gladko. Nato testo nežno razvaljajte na debelino 2 cm. Položite ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga za 30 minut postavite v hladilnik, da se strdi.
Testo vzemite iz hladilnika in s 6-7 cm velikim rezalnikom izrežite kruhke. Položite jih na drug pekač, obložen s papirjem za peko, med njimi pa pustite vsaj 2 cm razmak. Z valjanjem in rezanjem lahko nadaljujete, dokler ne porabite vsega testa – dobili boste približno osem kosov.
Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Zgornje dele premažite z mlekom in pazite, da ne kaplja na stranice (sicer bodo neenakomerno narasli). Pecite 20-25 minut ali dokler ne postanejo zlato rjavi. Pustite, da se rahlo ohladijo, nato jih po želji postrezite z marmelado in stepeno vegansko smetano ali zelenjavnim namazom.
(Foto: pexels.com)