0 0
Veganska pleskavica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Fižol (pločevinka) odcejen in opran
1/4 skodelice Ovs
1/4 skodelice Laneni zdrob
1 čajna žlička Kumina
1/2 čajne žličke Kajenski poper
1/2 čajne žličke Zrnasti česen
1/2 čajne žličke Sol
1/4 skodelice Salsa čvrsta
1 žlica Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska pleskavica

iz fižola

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 20 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zmečkajte črni fižol: Črni fižol zmečkajte z vilicami ali z mešalnikom za krompir, po želji pa pustite nekaj koščkov za teksturo.

Naredite mešanico za pleskavico: Zmečkanemu fižolu dodamo ovsene kosmiče, moko, začimbe, sol in salso ter še enkrat premešamo, po želji tudi z rokami. Če je zmes premokra, dodajte še več lanenega zdroba.

Oblikujte pleskavice : Razdelite zmes in oblikujte poljubno velike pleskavice. Če imate na voljo, jih rahlo posujte s koruzno moko

Kuhajte: V ponvi ali v pečici.

V ponvi: Na srednji temperaturi segrejte 1 žlico olja. Na vsaki strani kuhajte približno 5 minut.

Pečica (brez olja): Pečico segrejte na 170 stopinj C. Na pekač položite peki papir, nanj pa položite kruhke. Pecite 10 do 15 minut, nato jih obrnite in ponovite.

Postrezite: Z dodatki po izbiri, kot so rezine rdeče čebule, zeleni listi, salsa ali veganska majoneza. Po želji dodajte še pretlačen avokado za namaz.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Borovničev sladoled
Naprej
Testenine z dimljenim lososom
Nazaj
Borovničev sladoled
Naprej
Testenine z dimljenim lososom

Dodajte Komentar