0 0
Veganska koruzna enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
1 x Čebula srednje velika, narezana na kocke
3 stroki Česen sesekljani
1 x Paprika narezana na kocke
1 žlička Timijan
2 x Lovorjev list
1 žlička Dimljena sladka paprika
4 skodelice Jušna osnova - zelenjavna
8 Koruzni klas oluščeni
1 kg Krompir narezan na kocke
3/4 skodelice Indijski oreščki surovi, ali 1 pločevinka kokosovega mleka
ščepec Sol
Poper po okusu
Posip (izberite po želji)
Peteršilj
Drobnjak
Kosmiči rdeče paprike
Kosmiči rdeče paprike
Kokosova slanina
Veganski sir zdrobljen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska koruzna enolončnica

brez glutena

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko

Veganska koruzna enolončnica. Kremasta in polna zelenjave.

  • 45 min
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

  • Posip (izberite po želji)

Navodila

Deli

Indijska krema:

Če uporabljate indijske oreščke, 3/4 skodelice surovih indijskih oreščkov za 5 minut namočite v topli vodi in odcedite. Indijske oreščke pretlačite s 3/4 skodelice vode. Če uporabljate kokosovo mleko iz pločevinke, ta korak preskočite.

Skuhajte:

V ponvi segrejte olje, dodamo čebulo, zeleno in rdečo papriko ter dušite 7 minut. Po 5 minutah dodajte česen, timijan in po želji dimljeno papriko.

Dodajte koruzo, krompir, lovorjev list in zelenjavno juho, zavrite in nato zmanjšajte temperaturo. Pokrijte poševno in kuhajte 15 minut (ali dokler se krompir ne zmehča). Pet minut pred koncem dodajte vegansko smetano ali kokosovo mleko. Odstranite z ognja.

Pire:

Pustite, da se juha ohladi, in odstranite lovorjev list. 2 do 3 skodelice juhe prenesite v mešalnik in jo pretlačite in nato dajte nazaj v juho. Dobro premešajte in po okusu začinite s soljo in poprom. Če želite gostejšo juho, zmešajte do polovice. Juha se zgosti, ko stoji.

Postrezite:

V posamične sklede natočite juho in jo obložite s svojimi najljubšimi dodatki.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Carski praženec iz pečice (Šmorn)
Naprej
Borovničev sladoled
Nazaj
Carski praženec iz pečice (Šmorn)
Naprej
Borovničev sladoled

Dodajte Komentar