Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Čebulasrednje velika, narezana na kocke
-
3 stroki Česensesekljani
-
1 x Paprikanarezana na kocke
-
1 žlička Timijan
-
2 x Lovorjev list
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
4 skodelice Jušna osnova - zelenjavna
-
8 Koruzni klasoluščeni
-
1 kg Krompirnarezan na kocke
-
3/4 skodelice Indijski oreščkisurovi, ali 1 pločevinka kokosovega mleka
-
ščepec Sol
-
Poperpo okusu
-
Posip (izberite po želji)
-
Peteršilj
-
Drobnjak
-
Kosmiči rdeče paprike
-
Kosmiči rdeče paprike
-
Kokosova slanina
-
Veganski sirzdrobljen
Navodila
Indijska krema:
Če uporabljate indijske oreščke, 3/4 skodelice surovih indijskih oreščkov za 5 minut namočite v topli vodi in odcedite. Indijske oreščke pretlačite s 3/4 skodelice vode. Če uporabljate kokosovo mleko iz pločevinke, ta korak preskočite.
Skuhajte:
V ponvi segrejte olje, dodamo čebulo, zeleno in rdečo papriko ter dušite 7 minut. Po 5 minutah dodajte česen, timijan in po želji dimljeno papriko.
Dodajte koruzo, krompir, lovorjev list in zelenjavno juho, zavrite in nato zmanjšajte temperaturo. Pokrijte poševno in kuhajte 15 minut (ali dokler se krompir ne zmehča). Pet minut pred koncem dodajte vegansko smetano ali kokosovo mleko. Odstranite z ognja.
Pire:
Pustite, da se juha ohladi, in odstranite lovorjev list. 2 do 3 skodelice juhe prenesite v mešalnik in jo pretlačite in nato dajte nazaj v juho. Dobro premešajte in po okusu začinite s soljo in poprom. Če želite gostejšo juho, zmešajte do polovice. Juha se zgosti, ko stoji.
Postrezite:
V posamične sklede natočite juho in jo obložite s svojimi najljubšimi dodatki.
(Foto: pexels.com)