Sestavine
-
4 rdeči čiliji
-
2 stroka česna
-
5 g ingverja
-
120 ml vode
-
6 žlic sladkorja
-
5 žlic riževega kisa
-
1 žlica ribje omake
-
0.5 šopka koriandra
Navodila
To preprosto sladko omako lahko uporabljamo kot prilogo k ocvrtim ali na žaru pečenim ribam ter spomladanskim zvitkom.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
Čilije operemo, jim odstranimo peclje in semena ter jih narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in zelo na drobno sesekljamo. Kos ingverja olupimo in narežemo na tanke rezance.
Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero vlijemo vodo in dodamo sladkor. Segrevamo toliko časa, da se sladkor stopi in nastane nekoliko gostejši sirup. V sirup stresemo vse sestavine razen koriandra, zavremo in pustimo, da tekočina rahlo vre 3 minute.
Omako zlijemo v skledico in počakamo, da se ohladi. Koriander operemo, otresemo in drobno sesekljamo. V ohlajeno omako vmešamo koriander in omako po potrebi dosolimo. Pripravljeno omako postrežemo kot prilogo.
|