Sestavine
-
3 žličke Sol
-
6 žlic Rjavi sladkor
-
2 skodelici Vrela voda
-
3 skodelice Ledene kocke
-
4 x svinjski kotlet
-
1/2 skodelice Breskeviz konzerve
-
1/2 skodelice Dijonska gorčica
-
1 žlica Rožmarin
-
1 žlica Žajbelj
-
ščepec Mleti črni poper
Navodila
V veliki skledi zmešajte sol in rjavi sladkor. Dodajte 2 skodelici vrele vode in premešajte, da se raztopi. Dodajte ledene kocke in mešajte, da se ohladi.
Kotlete potopite v slanico, skledo pokrijte s plastično folijo in jo pustite približno 30 minut.
V manjši skledi zmešajte konzervirano breskev, gorčico, rožmarin in žajbelj. Odstavite na stran.
Svinjske kotlete vzemite iz slanice, jih dobro sperite pod hladno tekočo vodo in temeljito osušite s papirnatimi brisačami in jih začinite s črnim poprom.
Veliko žar ponev ali ponev, ki je odporna na pečico, rahlo popršite s pršilom za peko. Postavite jo na visoko temperaturo. Dodajte svinjske kotlete, ne da bi bila ponev prenatrpana. Na ognju jih pecite približno 2 minuti, da se spodnji del zlato rjavo obarva, nato jih obrnite. Vsak svinjski kotlet takoj premažite z omako.
Ponev prestavite v pečico. Kotlete pecite, dokler niso kuhani.
(Foto: pexels.com)