Sestavine
-
3 x prašičja noga
-
1 x čebula - drobno sesekljana
-
1/2 skodelice Sesekljana zelena
-
Voda
-
3 žlice Jabolčni kis
-
Črni poper
-
3/4 čajne žličke Sol
-
1 x Limona
-
Peteršilj
Navodila
Uporabite 3 prašičje noge. Dobro jih postrgajte, operite in očistite. Dajte v ponev za dušenje s čebulo, sesekljano zeleno in prelijte s hladno vodo. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo temperaturo in dušimo, dokler meso ni mehko in se zlahka odlušči od kosti.
Meso poberemo s kosti in odcedimo tekočino, ki naj meri slabe 3 skodelice. (Če je manj, dodajte vodo), meso in tekočino dajte v skledo. Dodajte jabolčni kis, sol, črni poper in nekaj tankih rezin limone. Čez noč ohladimo, z vrha odstranimo odvečno maščobo. Odložimo na krožnik in postrežemo z rezinami limone in peteršilja.