Sestavine
-
Testo za pito
-
400 g Malina
-
400 g Kristalni sladkor
-
2 žlici Maslo
-
1 skodelica Mleko
-
1 čajna žlička Koruzni škrob
-
1 čajna žlička Vanilijev ekstrakt
-
3 x Jajčni beljak
-
Sladkor v prahu
Navodila
Ko krožnik za pito obložite s pecivom, ga napolnite z rdečimi malinami.
Pokrijte jo z mletim sladkorjem in z zgornjo skorjo, robove zgornje in spodnje skorje pa namažite z maslom, da se ne bosta zlepili. Ko je pita pečena, naredimo kremni nadev iz: mleka, 2 žlic sladkorja, koruznega škroba in vanilje.
To skuhajte in ko se ohladi, dodajte stepene beljake treh jajc. Potresite s sladkorjem v prahu. Zgornjo skorjo pite prelijemo s tem kremnim nadevom. Preoblikujte skorjo in jo presejte s sladkorjem v prahu.