0 0
Skutino pecivo za požrešne sosede – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

TESTO
8 žlic moke
1 zavitek pecilnega praška
5-6 žlic sladkorja
3 jajca
8 žlic olja
KREMA
0.5 kg skute (najbolje pasirana skuta)
3 jajca
5 žlic sladkorja
1 zavitek vanilijevega pudinga (prašek)
1 kisla smetana (po želji lahko kisli smetani dodate nekaj jogurta)

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Skutino pecivo za požrešne sosede – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Testo: Najprej penasto stepemo jajca skupaj s sladkorjem. Dodamo moko, olje in pecilni prašek. Na pekač nanesemo maščobo in jo enakomerno razporedimo po površini pekača. Na namaščen pekač nato posujemo drobtine.

Krema: Penasto stepemo jajca, ki jim dodamo sladkor. Nato dodamo skuto, kislo smetano ter prašek za puding. Ko vse skupaj mešamo, pazimo, da v masi ni grudic od pudinga.

Kremo zlijemo na prej pripravljeno testo. Krema bo potonila pod testom – testo pa se bo tu in tam dvignilo nad kremo (vidno bo nekaj kreme in nekaj testa).

Pečemo okoli 30 minut na 170 stopinj Celzija. Ohlajeno pecivo s skuto nato posujemo s sladkorjem v prahu.

 

Vaše skutino pecivo je pripravljeno. Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Testo: Najprej penasto stepemo jajca skupaj s sladkorjem. Dodamo moko, olje in pecilni prašek. Na pekač nanesemo maščobo in jo enakomerno razporedimo po površini pekača. Na namaščen pekač nato posujemo drobtine. Krema: Penasto stepemo jajca, ki jim dodamo sladkor. Nato dodamo skuto, kislo smetano ter prašek za puding. Ko vse skupaj mešamo, pazimo, da v masi ni grudic od pudinga. Kremo zlijemo na prej pripravljeno testo. Krema bo potonila pod testom – testo pa se bo tu in tam dvignilo nad kremo (vidno bo nekaj kreme in nekaj testa).
2
Narejeno

Peka

Pečemo okoli 30 minut na 170 stopinj Celzija. Ohlajeno pecivo s skuto nato posujemo s sladkorjem v prahu.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mehki medenjaki (recept za medenjake)
Naprej
Osnovni biskvit, ki nikoli ne pade dol:)
Nazaj
Mehki medenjaki (recept za medenjake)
Naprej
Osnovni biskvit, ki nikoli ne pade dol:)

Dodajte Komentar