0 0
Skutin štrudelj z breskvami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

750 g Testo vlečeno
1.2 kg Breskev očiščene breskve
15 dag Maslo
15 dag Brusnice suhe
3 x Jajce
0,7 kg Mango očiščen mango
1.5 kg Skuta
5 žlic Sladkor
Vanilijev sladkor
Limonina lupina iz 2 limon
Mandeljni lističi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Skutin štrudelj z breskvami

Kuhinja:
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V skledi zmešajte narezane in olupljene breskve, mango in pa sladkor. Jajca lepo stepite in nekaj žlic si posebej shranite v lonček. Jajcem dodajte skuto, sladkor, vanilijev sladkor in pa limonino lupinico. Stopite maslo.

Prvi list položite na moker kuhinjski prt. Vse premažite lepo z maslom in to s čopičem, na vrh položite še drugi kos testa.

Prav tako tudi drugi kos testa namažite z maslom. Čez polovico testa namažite kremo iz skute in po kremi iz skute dodajte sadje in suhe brusnice.

Štrudelj prav lepo počasi zvijte s prtičkom in ga položite na pekač, ki je obložen s papirjem za peko.

Na ta način naredite še preostale štruklje in jih malo premažite z maslom in jajci, ki sta vam prej ostala.

Štrudelj potresite še z lističi mandljev.

Pecite v predhodno ogreti pečici na 190 stopinj približno tam 45-50 minut.

Po 20 minutah peke pokrijte s papirjem za peko.

Pred jedjo potresite s sladkorjem v prahu.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Obara z žličniki in telečjim mesom
Naprej
Ajdovi žganci in kisla repa
Nazaj
Obara z žličniki in telečjim mesom
Naprej
Ajdovi žganci in kisla repa

Dodajte Komentar