Sestavine
-
750 g Testo vlečeno
-
1.2 kg Breskevočiščene breskve
-
15 dag Maslo
-
15 dag Brusnicesuhe
-
3 x Jajce
-
0,7 kg Mangoočiščen mango
-
1.5 kg Skuta
-
5 žlic Sladkor
-
Vanilijev sladkor
-
Limonina lupinaiz 2 limon
-
Mandeljnilističi
Navodila
V skledi zmešajte narezane in olupljene breskve, mango in pa sladkor. Jajca lepo stepite in nekaj žlic si posebej shranite v lonček. Jajcem dodajte skuto, sladkor, vanilijev sladkor in pa limonino lupinico. Stopite maslo.
Prvi list položite na moker kuhinjski prt. Vse premažite lepo z maslom in to s čopičem, na vrh položite še drugi kos testa.
Prav tako tudi drugi kos testa namažite z maslom. Čez polovico testa namažite kremo iz skute in po kremi iz skute dodajte sadje in suhe brusnice.
Štrudelj prav lepo počasi zvijte s prtičkom in ga položite na pekač, ki je obložen s papirjem za peko.
Na ta način naredite še preostale štruklje in jih malo premažite z maslom in jajci, ki sta vam prej ostala.
Štrudelj potresite še z lističi mandljev.
Pecite v predhodno ogreti pečici na 190 stopinj približno tam 45-50 minut.
Po 20 minutah peke pokrijte s papirjem za peko.
Pred jedjo potresite s sladkorjem v prahu.