Sestavine
-
150 g cvetače
-
2 majhni čebuli
-
120 g rdeče paprike
-
160 g kuhanega bio riža
-
4 zelene paprike
-
100 g naribanega italijanskega trdega sira
-
2 bio jajci
-
20 g korenja
-
20 g jušne zelenjave
-
80 g paradižnikove mezge
-
250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke
-
sončnično olje
-
sol
-
poper
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Cvetačo operemo in narežemo na majhne koščke. Stresemo jo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo približno 1 minuto. Nato jo odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo. Olupljeno čebulo in rdečo papriko drobno nasekljamo. Cvetači dodamo kuhan riž, 40 g čebule, rdečo papriko, sir in jajci ter solimo in popramo.
Zelene paprike izdolbemo, operemo in napolnimo z nadevom. Položimo jih v plitev pekač. Korenje in jušno zelenjavo fino nasekljamo ter s preostalo čebulo prepražimo na olju, nato dodamo paradižnikovo mezgo in še malo popražimo. Zalijemo z jušno osnovo, pripravljeno po navodilih na embalaži, pokuhamo in z mešalnikom gladko pretlačimo. Nato s pripravljeno omako prelijemo paprike.
|
2
Narejeno
|
Peka
Pečemo v pečici s funkcijo kroženja vročega zraka pri 145 stopinjah približno 50 do 60 minut.
|