0 0
Rižota s klobaso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula rdeča
Olivno olje
75 g Maslo
10 g Timijan
2 x Klobasa
300 g Riž
250 ml Rdeče vino
1 l Piščančja juha
40 g Lešniki
50 g Parmezan
50 g Sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota s klobaso

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V loncu segrejte jušno osnovo in v ponvi pražite lešnike.
Medtem sesekljajte čebulo.

Lešnikom dodajte 1 žlico oljčnega olja in 1 košček masla, nato sesekljano zelenjavo in timijanove lističe.
Meso klobas iztisnite iz kožic v ponev in ga s hrbtno stranjo lesene žlice zdrobite. Kuhajte 10 minut in občasno premešajte, nato vmešajte riž, da se prepraži.

Po 2 minutah prilijte vino in mešajte, dokler se ne vpije.
Zdaj začnite dodajati juho, po eno zajemalko naenkrat, pustite, da se vsaka zajemalka skuha, preden jo dodate, in neprestano mešajte 16 do 18 minut ali dokler riž ni kuhan.

Ko je riž pripravljen, dodajte še kanček juhe ali vode, nato na drobno naribajte večino parmezana, ga stepite s preostalim maslom, poskusite in začinite.

Izklopite ogenj in vmešajte majhne koščke sira, da se nežno stopi v riž.
Pokrijte in pustite počivati 2 minuti, medtem ko drobite lešnike.

Rižoto razdelite na tople krožnike, nato pa na drobno naribajte preostali parmezan.
Potresite z zdrobljenimi lešniki in timijanovimi listki ter pokapajte z oljčnim oljem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Paradižnikova omaka
Naprej
Gobova rižota
Nazaj
Paradižnikova omaka
Naprej
Gobova rižota

Dodajte Komentar