Sestavine
-
320 g gladke pšenične moke
-
100 g sladkorja
-
1 zavoj vaniljevega sladkorja
-
ščepec soli
-
200 g hladnega masla, narezanega na kocke
-
1 rumenjak
-
OKRASITEV
-
sladkor v prahu za posip
-
100 g jagodnega sadnega namaza
-
100 g mareličnega sadnega namaza
Navodila
Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine.
Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlato – rjavo zapečejo.
Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
|
2
Narejeno
|
Peka
Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine.
Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlato – rjavo zapečejo.
|
3
Narejeno
|
Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.
|