0 0
Recept za najboljši pirin kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg pirine moke
5 dl mlačne vode
1 dl olja
2 vrečki suhega kvasa (ali primerna količina svežega)
1 žlička sladkorja
2 žlički soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za najboljši pirin kruh

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Sestavine dobro premešamo in pregnetemo. Če je preredko, dodamo še malo moke. Dvakrat vzhajamo. Na pekaču oblikujemo hlebec in ponovno vzhajamo. Po vrhu poljubno zarežemo.

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve.

 

OPOMBE:

Kruh je zelo rahel, čeprav je narejen samo iz pirine moke. Po želji ga lahko pred peko posujete s semeni.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Sestavine dobro premešamo in pregnetemo. Če je preredko, dodamo še malo moke. Dvakrat vzhajamo. Na pekaču oblikujemo hlebec in ponovno vzhajamo. Po vrhu poljubno zarežemo.
2
Narejeno

Peka

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve.
3
Narejeno

Opombe

Kruh je zelo rahel, čeprav je narejen samo iz pirine moke. Po želji ga lahko pred peko posujete s semeni.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept
Naprej
Domači skutini štruklji – Recept
Nazaj
Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept
Naprej
Domači skutini štruklji – Recept

Dodajte Komentar