Sestavine
-
1 kg mletega puranjega mesa
-
pest listov limonskega timijana
-
pest peteršilja
-
2 zdrobljena stroka česna
-
2 šalotki
-
½ rdeče paprike
-
½ rdečega čilija
-
1 jajce
-
1 lupina limone
-
poper
-
krhlji limone, ko postrežemo
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.
Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.
Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.
|