Sestavine
-
1 skodelica Kokosovo maslo
-
100 g Sladkor
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
ščepec Sol
-
240 g Moka
Navodila
Maslo, sladkor, vaniljev izvleček in sol stepajte s paličnim mešalnikom približno 2 minuti.
Dodajte moko in mešajte, dokler ne dobite čvrstega testa. Z mešanjem prenehajte takoj, ko se testo združi.
Na pult položite velik kos plastične folije. Testo iz posode za mešanje postrgajte na plastično folijo. Testo oblikujte v hlebček. Testo zaprite v folijo in ga postavite v hladilnik, da se vsaj 30 minut hladi, dokler se ne strdi.
Delovno površino posujte z moko. Testo razvaljajte na debelino 0,5 cm in ga valjajte od sredine navzven v vse smeri. Po vsakih nekaj potegih valj nekoliko dvignite in obrnite ter ga po potrebi posujte z moko, da se ne bo prijemal.
Piškote izrežite z okroglim modelčkom za piškote. Piškote razporedite na pekače, obložene s peki papirjem.
Piškote pecite, dokler ne postanejo rahlo zlati na dnu in robovih, približno 20 minut na 180 stopinj celzija.
(Foto: pexels.com)