Sestavine
-
1 x Francoska bageta
-
½ skodelice Olivno olje
-
200 g Gobe
-
4 x Čebula - mladasesekljana
-
4 stroki Česensesekljan
-
1 žlička Sol
-
1 žlička Poper
-
1 žlička Peteršiljsesekljan
-
3 x Paradižniknarezan na kocke
-
1 žlička Balzamični kis
Navodila
V pečici segrejte pekač in rezine kruha (bruskete) razporedite na pekač v enem sloju.
Rezine kruha pecite 1 do 2 minuti, dokler se ne zapečejo.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Gobe, zeleno čebulo, česen, sol, poper in peteršilj kuhajte in mešajte, dokler se gobe ne zmehčajo, približno 5 minut. Mešanico dajte na stran. V skledi zmešajte na kocke narezan paradižnik z balzamičnim kisom in ga postavite na stran.
Vsako popečeno rezino kruha obložite z mešanico gob in po vrhu razporedite paradižnikovo mešanico. Vsak kos premažite s sirom mocarela. Vrnite v pečico, da se sir stopi in so bruskete vroče, približno 5 minut.
(Foto: pexels.com)