0 0
Polpeti iz prosene kaše z zelenjavo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 l Jušna osnova
200 g Prosena kaša
0.5 x Čebula polovica
1 x Korenček
0.5 x Por polovica
0.5 x Bučka polovica
0.5 x Paprika - rumena polovica
0.5 x Paprika - rdeča polovica
2 x Jajce
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
5 žlic Drobtine če je potrebno tudi več

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polpeti iz prosene kaše z zelenjavo

LASTNOSTI:

    Proseni polpeti so odlična izbira za zdravo brezmesno kosilo. Polpete uporabite lahko tudi za pripravo okusnih brezmesnih hamburgerjev ali pa sendvičev. Servirate si jih lahko tudi s skledo solate in pa s kakšno osvežilno jogurtovo in paradižnikovo omako.

    • 45 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Stresite najprej proseno kašo v/na gosto cedilo, dobro jo operite pod tekočo vodo. Tako oprano kašo odcedite.

    Segrejte 2 žlici olivnega olja v loncu in na olivnem olju rahlo popražite proseno kašo. Z vodo ali jušno osnovo zalijte, dodajte le majčkeno soli in kuhajte ob rahlem vretju samo toliko časa, dokler se ne zmehča (to je okoli 15-20 minut). Med kuhanjem bodite pozorni, če je potrebno priliti še malo tekočine. Kuhano kašo odstavite in pustite, da se bo ohladila do mlačnega.

    Ko se kaša kuha, medtem pripravite še zelenjavo. Najprej jo dobro očistite in operite. Narežite jo na majčkene koščke. V ponvi segrejte še preostali 2 žlici olivnega olja in na njem prepražite čebulo, da bo posteklenela. Nato dodajte še narezano korenje in ga nekaj časa pražimo, da se bo lepo zmehčal.

    Dodajte por, papriko in pa bučko (uporabite seveda lahko tudi drugo svežo ali zamrznjeno zelenjavo, ki jo imate na voljo). Odstavite in ohladite do mlačnega.

    Ohlajeno proseno kašo stresite v večjo skledo. Primešajte še  razžvrkljano jajce, popraženo zelenjavo in drobtine. Če je zmes premokra, dodajte še malo drobtin. Dodate lahko tudi nariban sir.

    Iz pripravljene zmesi z vlažnimi rokami oblikujte debelejše polpete. Popecite jih v naoljeni ponvi na zmerni temperaturi, da bodo dobili zlato rjavo barvo, da se bo prepekla tudi notranjost polpetov.

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Krompirjev kruh iz koruzne moke
    Naprej
    Pražena bučna semena
    Nazaj
    Krompirjev kruh iz koruzne moke
    Naprej
    Pražena bučna semena

    Dodajte Komentar