Sestavine
-
250 g pire v zrnju
-
100 g rozin
-
100 g orehov
-
50 ml javorjevega sirupa
-
cimet
-
nageljnove žbice
-
ingver po okusu
-
kokosova moka
Navodila
Čez noč namočeno piro skuhamo in na grobo zmeljemo (nekateri imajo raje bolj fino mleto). Dodamo namočene rozine, javorjev sirup in orehe ter začimbe.
Maso dobro zgnetemo in pustimo nekaj časa v hladilniku, da se dobro prepoji (ni pa nujno). Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.
Namesto rozin lahko uporabimo kako drugo suho sadje, namesto orehov pa lešnike.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Čez noč namočeno piro skuhamo in na grobo zmeljemo (nekateri imajo raje bolj fino mleto). Dodamo namočene rozine, javorjev sirup in orehe ter začimbe.
Maso dobro zgnetemo in pustimo nekaj časa v hladilniku, da se dobro prepoji (ni pa nujno). Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.
Namesto rozin lahko uporabimo kako drugo suho sadje, namesto orehov pa lešnike.
Dober tek!
|