Sestavine
-
50 g Listno zelje - ohrovt
-
2 žlici Rozine
-
2 žlici Pinjole
-
1 strok Česen
-
2 x Limonarazpolovljeni
-
12 x Sardineočiščene
-
600 g Sladki krompir
-
80 ml Olivno olje
-
1 žlica Peteršilj
-
2 žlici Drobtine
Navodila
Sardine: Pečico segrejte na 200 °C.
Ohrovt dajte v skledo in ga prelijte z 1 skodelico vrele vode. Pustite stati 1 minuto, nato ga odcedite in osvežite pod hladno tekočo vodo. Iztisnite ga, da odstranite odvečno tekočino. Skupaj z rozinami, pinjolami, česnom in limonino lupino ga položite na veliko kuhinjsko desko ter grobo sesekljajte.
Vdolbinice sardin napolnite z mešanico ohrovta in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Krompirček: Za pripravo krompirčka v skledi zmešajte sladki krompir in 2 žlici olja ter začinite. Pecite 25-30 minut, enkrat premešajte, dokler ne dobi zlate barve.
Vmešajte sesekljan peteršilj. Segrevanje povečajte na 210 °C. Sardine potresite z drobtinami in pokapajte s preostalima 2 žlicama olja.
Pecite 15 minut, dokler ne postanejo zlate.
Medtem na srednje visoki temperaturi segrejte ponev in specite limoni, ki ste ju prej prerezali na pol, približno 5 minut.
Sardine postrezite s krompirčkom in z zoglenelimi limonami, ki jih stisnete čez.
(Foto: pexels.com)