Sestavine
-
2 x Bučkapribližno 400 g
-
0.6 kg Krompir
-
1 x Čebula
-
2 x Paprika - rdeča2 podolgovati rdeči papriki (okoli 300 g)
-
3 žlice Olivno olje
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
-
250 ml Mleko
-
4 x Jajce
Navodila
V loncu zavrite vodo in ji dodajte sol. Dodajte še krompir in ga kuhajte 5 minut, nato pa v lonec dodajte bučke in papriko. Vse skupaj kuhajte 1 minuto in zelenjavo dobro odcedite.
V skledo stresite zelenjavo in ji dodajte tudi čebulo. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu, prilijte malo olivnega olja in dobro premešajte. Začinjeno zelenjavo dajte v pekač za narastke in jo dobro pretresite, ko jo dajete notri.
Jajca razžvrkljamo v skledi in jih zmešamo z mlekom. Mešanico čim bolj enakomerno prelijemo po zelenjavi v pekaču. Narastek pečemo v ogreti pečici 20 minut oziroma toliko časa, da se površina zlato rjavo obarva in lepo zapeče.