Sestavine
-
1 x Čebulasesekljana
-
2 žlici Maslo
-
3 žlice Oljčno olje
-
5 žlic Granatno jabolko - semena
-
100 g Oreh
-
6 x Piščančja prsa
-
2 skodelici Juha piščančja
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
ščepec Mleta kurkuma
-
ščepec Mleti cimet
-
ščepec Mleti črni poper
-
ščepec Mleti muškatni orešček
-
Sol
Navodila
Orehe pražite tako, da jih v enem sloju razporedite po veliki ponvi in jih na srednje visoki temperaturi med pogostim mešanjem pražite, dokler se rahlo ne popečejo.
Ko se ohladijo, jih v kuhinjskem robotu ali mešalniku zmeljite.
V veliki ponvi segrejte 1 žlico masla in 2 žlici oljčnega olja na srednje visoki temperaturi.
Ko se maslo raztopi, koščke piščanca osušite in jih položite v ponev ter jih z vseh strani zlato rjavo popecite. Med kuhanjem piščanca posujte s soljo.
Piščanca vzemite iz ponve in ga dajte na stran. V ponev dodajte žlico masla in žlico olja. Znižajte temperaturo na srednje nizko temperaturo. V ponev dodajte sesekljano čebulo in jo dušite, dokler ne postane prosojna, pri tem pa občasno premešajte.
Koščke piščanca vrnite v ponev s čebulo. Piščanca in čebulo prelijte z 2 skodelicama piščančje juhe. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo, pokrijte in nežno kuhajte 30 minut.
Vmešajte mlete orehe, granatno jabolko, sladkor in začimbe. Pokrijte in na zelo nizki temperaturi kuhajte 1 uro, vsakih približno 20 minut premešajte, da se orehi ne prilepijo na dno posode.
Odstavite z ognja in po okusu prilagodite količino sladkorja/soli.
(Foto: pexels.com)