0 0
Piščanec po perzijsko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula sesekljana
2 žlici Maslo
3 žlice Oljčno olje
5 žlic Granatno jabolko - semena
100 g Oreh
6 x Piščančja prsa
2 skodelici Juha piščančja
1 žlica Rjavi sladkor
ščepec Mleta kurkuma
ščepec Mleti cimet
ščepec Mleti črni poper
ščepec Mleti muškatni orešček
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec po perzijsko

Kuhinja:
  • 2 h
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Orehe pražite tako, da jih v enem sloju razporedite po veliki ponvi in jih na srednje visoki temperaturi med pogostim mešanjem pražite, dokler se rahlo ne popečejo.

Ko se ohladijo, jih v kuhinjskem robotu ali mešalniku zmeljite.
V veliki ponvi segrejte 1 žlico masla in 2 žlici oljčnega olja na srednje visoki temperaturi.

Ko se maslo raztopi, koščke piščanca osušite in jih položite v ponev ter jih z vseh strani zlato rjavo popecite. Med kuhanjem piščanca posujte s soljo.
Piščanca vzemite iz ponve in ga dajte na stran. V ponev dodajte žlico masla in žlico olja. Znižajte temperaturo na srednje nizko temperaturo. V ponev dodajte sesekljano čebulo in jo dušite, dokler ne postane prosojna, pri tem pa občasno premešajte.
Koščke piščanca vrnite v ponev s čebulo. Piščanca in čebulo prelijte z 2 skodelicama piščančje juhe. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo, pokrijte in nežno kuhajte 30 minut.
Vmešajte mlete orehe, granatno jabolko, sladkor in začimbe. Pokrijte in na zelo nizki temperaturi kuhajte 1 uro, vsakih približno 20 minut premešajte, da se orehi ne prilepijo na dno posode.

Odstavite z ognja in po okusu prilagodite količino sladkorja/soli.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Soba rezanci s sezamom
Naprej
Malinov liker
Nazaj
Soba rezanci s sezamom
Naprej
Malinov liker

Dodajte Komentar