Sestavine
-
150 g Gobe
-
2 x Korenje
-
2 x Čebula šalotka
-
350 g Čvrsti tofu
-
4 x Piščančje stegno
-
1 l Piščančja juha
-
1 žlička Sojina omaka
-
2 žlički Čilijeva pasta
-
200 g Kimči
-
250 g Rezanci
-
2 žlički Sezamovo olje
-
2 žlički Sezamovo seme
-
1 x Limeta
Navodila
Gobe narežite in na suho pecite 5 minut. Med kuhanjem jih obračajte.
Medtem olupite korenje in ga pod narežite na kolobarje. Narežite spomladansko čebulo. Tofu odcedite in narežite na koščke.
S piščančjih stegen odstranite kožo in jo zavrzite. Vsako stegno skozi kost prerežite na tri dele.
Gobe položite na krožnik ter v ponev dodajte piščanca in korenje. Kuhajte 10 minut in redno mešajte.
Prilijte juho, zavrite in kuhajte 20 minut.
Vmešajte spomladansko čebulo, gobe, tofu, sojino omako in čilijevo pasto ter kuhajte še zadnjih 20 minut.
Kimči sesekljajte in ga primešajte tik pred serviranjem.
Medtem ko juha vre, skuhajte rezance po navodilih na embalaži in jih odcedite. Vmešajte sezamovo olje in semena ter jih razdelite v sklede.
Juho začinite po okusu, jo razdelite v sklede z vročimi rezanci in uživajte.
(Foto: pexels.com)