Sestavine
-
1 kg Piščaneslahko tudi posamezni kosi
-
100 g Maslo
-
1 x Čebula
-
1 žlica Vegeta
-
1 žlica Sladka paprika
-
100 g Slaninadimljena
-
1 žlica Kislahko tudi vino
-
2 žlici Paradižnikova mezga
-
Poper
-
Sol
-
1-2 žlički Gustin
-
Peteršiljsesekljan
Navodila
Piščanca drobno nasekljajte, natrite ga z začimbami, bledo rumeno prepražite na maslu in postrezite z drobno sesekljano čebulo in drobno sesekljano slanino.
Dodajte papriko in takoj zalijte z žlico kisa in vode, ki ji primešate kozarec jušne osnove ali paradižnikove mezge. Pokrito dušite na majhnem ognju ob občasnem mešanju, po potrebi dolijte malo tekočine, vendar ne toliko, da jed zgostimo.
Ko je meso mehko, ga solite, popoprajte in zalijte z bogato mešanico kisle smetane in malo vode. Vse skupaj zavrite in potresite s sesekljanim peteršiljem.