Sestavine
-
2 x - 3 x Strok - česen
-
0.4 kg Češnjev paradižnik
-
3 žlice Olivno olje
-
0.8 kg Piščančji file
-
4 vejice Timijanlahko uporabite tudi origano ali rožmarin
-
Čilimleti ali kosmiči
-
Poper - mleti
-
Sol
-
40 g Parmezan
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Češnjeve paradižnike operite, osušiteo in razpolovite. Olupite in narežite na rezine tudi česen.
Pekač rahlo naoljite in vanj dodajte češnjeve paradižnike, česen in pa timijan. Začinite še s poprom in soljo, po vaši želji pa lahko dodaste tudi malo mletega čilija ali čilijeve kosmiče. Sestavine s čistimi rokami nežno premešajte in razporedite po pekaču.
Obe strani piščančjih filijev začinite tudi s poprom in pa soljo. Položite jih v pekač in vse skupaj prelijte še z malo olivnega olja. Pekač za približno 10 minut postavite v ogreto pečico, da so piščančji fileji napol pečeni.
Parmezan na drobno naribajte. Pecite 10 minut in parmezan nato potresite po piščančjih filejih. Vse skupaj pecite še dodatnih 10 do 12 minut oziroma dokler ni piščanec pečen, paradižnik se vam že začne karamelizirati, parmezan pa postane hrustljavo zapečen.
Po želji lahko jed okrasite s sesekljanim peteršiljem ali pa baziliko. Dodajte še parmezanove ostružke in končano jed postrežite s prilogo po vaši želji.