Sestavine
-
6 x Roti kruh
-
450 g Piščančje prsi
-
30 g Bazilika
-
1 x Jajce
-
2 stroka Česen
-
20 g Parmezan
-
1 x Limona
-
4 žlice Grški jogurt
-
1 x Avokado
-
Tabasco
-
Oljčno olje
-
Solata
-
300 g Češnjev paradižnik
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
V mešalnik natrgajte 2 roti kruha in ju zmešajte v drobne drobtine.
Piščančje prsi po dolžini narežite na 1 cm široke trakove in jih položite v skledo.
V mešalnik dodajte baziliko in 1 veliko jajce. Olupite in dodajte 2 stroka česna. Na drobno naribajte 20 g parmezana in lupino 1 limone ter iztisnite ves limonin sok. Dodajte ščepec morske soli in dober ščepec črnega popra ter zmiksajte do gladkega.
Prelijte piščanca in ga dobro premešajte, nato pa ga povaljajte v drobtinah.
Piščanca pecite 15 do 18 minut ali dokler se ne zapečejo, na polovici pa jih obrnite.
Medtem zmiksajte baziliko, avokado in jogurt.
Poizkusite in začinite, nato razdelite na krožnike dodajte nekaj kapljic Tabasca in oljčnega olja.
Preostale 4 rotije rahlo popecite in postrezite s piščancem in solato.
(Foto: pexels.com)