Sestavine
-
PALAČINKE
-
pirina moka
-
jajce
-
sol
-
voda
-
OMAKA
-
zelenjavna jušna kocka
-
olje
-
sojino mleto meso
-
čebula
-
česen
-
sol, poper
-
mleta rdeča paprika
-
bazilika
-
origano
-
omakicabazilika-Natureta
-
rezine sira (gauda, trapist, mozarella) po okusu(gauda, trapist, mozarella) po okusu
Navodila
Samostojna jed, h kateri lahko ponudimo skledo solate. Palačinke so zaradi moke fino mehke.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Pripravimo maso za palačinke (količina sestavin po občutku, odvisno od števila palačink, ki jih želite pripraviti) in pustimo počivati pol ure. V vroči ponvi spečemo palačinke.
|
2
Narejeno
|
Kuhanje in praženje
Sojino meso pokuhamo v zelenjavni juhi (kocka) po navodilih in ga odcedimo (juho obdržimo).
Na vročem olju prepražimo čebulo in dodamo sojino meso. Malo pražimo, dodamo začimbe: česen, sol (po okusu), rdečo papriko.
Ko nekaj časa pražimo, meso zalijemo z jušno osnovo (toliko, da meso ni suho in da se čebula lepo pokuha). Kuhamo na zmernem ognju prb. 5 minut, dodamo bazilika omak"co in ostale začimbe, še nekoliko pokuhamo in odstavimo posodo. "Mleto meso" naj bo nekoliko bolj gosto, da nam pri nadaljnjem pečenju masa ne izteče iz palačink.
|
3
Narejeno
|
Peka
Palačinke nadevamo s tako pripravljeno maso, jih zavijemo, na vrh dodamo še rezine sira (gauda, trapist, mozzarella). Palačinke položimo na pekač, obložen s peki papirjem in jih damo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo 10-15 minut.
|