Sestavine
-
6 x Gobeklobuki portobello, stebla odstranimo, operemo in osušimo s papirnato brisačo
-
2 žlici Olivno oljeekstra deviško oljčno olje
-
2 žlički Česenmleti česen
-
6 čajnih žličk Italijanske začimbeali mešanica posušenega origana in listov bazilike
-
3/4 skodelice Omaka za picočesen in zelišča
-
1 1/2 skodelice Sir Mocarela
-
30 x Feferonmini feferoni, miniaturni feferoni
-
6 x Češnjev paradižniknarezani na tanke rezine
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Pečico segrejte na 230 stopinj Celzija.
Rešetko postavite na sredino pečice.
S peki papirjem obložite pekač.
Dno vsake gobe lepo premažite z olivnim oljem.
Začinite jih s soljo in poprom ter jih položite na pripravljen pladenj z vrhovi navzdol.
Vsako gobo napolnite z 2 žlicama omake za pico na kapico, mocarelo, feferoni, paradižnikovo omako in italijanskimi začimbami.
Pecite 10-12 minut, dokler se sir lepo ne stopi in dokler gobe niso mehke.
Med peko odcejajte vso morebitno odvečno vodo iz pice, da vaše pice ne bodo preveč vodene!
Potresite še z baziliko in vaše pice so pripravljene.
Opombe: Uporabite suh sir, kot je naribana mocarela. Ne pecite jih preveč! Če bodo pice predolgo v pečici, bo veliko tekočine! Vedno se prepričajte, da je vaša pečica dobro ogreta in vroča, ko jih boste vstavili v pečico.