0 0
Pečeni jajčevci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Jajčevec
2 žlici Olivno olje
1 x Limona
1 žlička Morska sol
ščepec Mleti črni poper
Peteršilj sesekljan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeni jajčevci

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 30 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Z ostrim nožem naredite 10 plitvih zarez po površini jajčevca.
Jajčevce položite na segret žar in zaprite pokrov.

Po 20 minutah preverite, ali je jajčevec pripravljen. Če je videti izpraznjen ali pogreznjen vase, je pripravljen, da ga obrnete.
Ko je jajčevec popolnoma kuhan, ga previdno odstranite z žara na desko za rezanje. Počakajte 2 minuti, da se ohladi.
Po dolžini ga prerežite na pol in polovice dajte na servirni krožnik.

Jajčevec rahlo pokapajte oljčnim oljem in po vrhu stisnite polovico limone. Začinite z morsko soljo in s sveže mletim črnim poprom. Okrasite s peteršiljem.

Poskusite in po potrebi dodajte sol, poper in limonin sok.

Koža jajčevca bo precej zoglenela, zato priporočamo, da pojeste samo meso jajčevca.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Narastek s piščancem in ajdovo kašo
Naprej
Losos v sladki marinadi
Nazaj
Narastek s piščancem in ajdovo kašo
Naprej
Losos v sladki marinadi

Dodajte Komentar