Sestavine
-
2 žlici Olje
-
2 x Sladki krompirnarezan na koščke
-
3 žlice Gochujang (korejska omaka s čilijem)
-
1 žlica Rižev kis
-
250 g Mešana semenakuhana
-
pest Redkvicanarezane na četrtine
-
1⁄4 Kumaranarezana
-
1⁄2 Paprikanarezana na rezine
-
majhen šopek Koriandernatrgan
-
1 žlica Sezamovo semepopečena
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. Olje in sladki krompir dajte v skledo z nekaj začimbami in dobro premešajte. Preložite ga na pekač in pecite 25 minut, da se zmehča in postane hrustljav. Vzemite ga iz pečice premažite z gochujangom (korejska omaka s čilijem), nato pa ga vrnite v pečico za nadaljnjih 15-20 minut.
Za preliv v skledi stepite 2 žlici gochujanga s 50 ml vode, riževim kisom in malo začimb. Mešana semena segrejte po navodilih na embalaži, ga prelijte v skledo in zelo dobro premešajte. Počakajte, da se ohladijo, nato vmešajte redkvice, kumare, poper in koriander. Na krožnike naložite kupčke, nato pa dodajte rezine sladkega krompirja in potresite popečena sezamova semena.
(Foto: pexels.com)