Sestavine
-
1,5 kg Piščanecceli
-
100 ml Jogurt
-
3 žlice Curry
-
1 x Limonaiztisnjena
-
1 x Paprikasesekljana
-
pest Koriander
-
Riž
Navodila
S piščanca odstranite vrvico in sprostite noge od telesa. Zmešajte jogurt, karijevo pasto in limonin sok ter začinite s soljo. Piščanca položite v pekač, prelijte z marinado in pustite 30 minut na sobni temperaturi.
Pečico segrejte na 180 stopinj C. Piščanca na dnu posode prelijte z žlico marinade, posipajte s črnim poprom, nato prilijte 200 ml vode in ga za 50 minut postavite v pečico. Piščanca premažite, nato pa na dno posode dodajte koščke rdeče paprike. Pecite še 30 minut, nato naj počiva 15 minut, medtem pa skuhajte riž.
Piščanca, narezanega na koščke, potresite s koriandrom in postrezite z rižem.
(Foto: pexels.com)