Sestavine
-
POLNILO
-
300g namaza iz svežega sira
-
1 jabolko, drobno naribano
-
1 rumenjak
-
nastrgana lupinica 1 limone
-
1 čajna žlička čilijevih kosmičev
-
pol šopka peteršilja, grobo nasekljanega
-
sol
-
poper
-
TESTO
-
120 g približno vlečenega testa
-
50 ml rastlinskega olja
-
1 beljak
-
2 žlici sezama
Navodila
Sirnemu namazu primešamo jabolka, rumenjak, limonino lupinico, čilijeve kosmiče in peteršilj ter solimo in popramo.
Vsak list testa prepolovimo in namažemo z nekaj olja. Na spodnji rob naložimo 2–3 žlice sirne mase in jo razporedimo tako, da levo in desno na vsaki strani ostane 2 cm prostora, nato pa testo še enkrat premažemo z nekaj olja. Levi in desni rob zapognemo čez maso in testo zvijemo od spodnjega roba navzgor.
Zvitke namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Po 4 naenkrat položimo v cvrtnik na vroč zrak in jih pri 190 stopinjah pečemo 6 minut, da se hrustljavo zapečejo.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Sirnemu namazu primešamo jabolka, rumenjak, limonino lupinico, čilijeve kosmiče in peteršilj ter solimo in popramo.
Vsak list testa prepolovimo in namažemo z nekaj olja. Na spodnji rob naložimo 2–3 žlice sirne mase in jo razporedimo tako, da levo in desno na vsaki strani ostane 2 cm prostora, nato pa testo še enkrat premažemo z nekaj olja. Levi in desni rob zapognemo čez maso in testo zvijemo od spodnjega roba navzgor.
Zvitke namažemo z beljakom in posujemo s sezamom.
|
2
Narejeno
|
Peka
Po 4 naenkrat položimo v cvrtnik na vroč zrak in jih pri 190 stopinjah pečemo 6 minut, da se hrustljavo zapečejo.
|