Sestavine
-
2 in pol kilograma Piščanec
-
1/2 čajne žličke Mleta paprika
-
4 žlice Moka
-
4 žlice Maščobe
-
2 čajni žlički Sol
-
5x Jajca
-
500 g Drobtine
Navodila
Noge piščanca odrežite od trupa, zlomite sklep na stegnu in jih prerežite na pol.
Odrežite vrat in krila. Prsi zlomite prsno kost in jih po dolžini prerežite na dva dela.
Po želji tudi hrbet po dolžini razrežite na dva dela.
Kose potopite v hladno vodo in pustite, da se odcedijo.
Vsak kos potresemo s soljo in papriko ter povaljamo v moki , jajc in drobtin . Ko je olje zelo vroče, dodajte piščanca.
Počakajte, da vsi kosi temeljito porjavijo, ponev pokrijte s pokrovom.
Zmanjšajte ogenj in kuhajte na zmernem ognju 30 minut. Pogosto obračajte, da se ne zažge.