0 0
Ocvrti piščančji zrezki z začinjenimi drobtinami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 g piščančjega prsnega fileja
0.5 žličke soli
2 ščepca sveže mletega popra
60 g moke
100 g drobtin
1 žlička naribane limonine lupinice
1.5 žlice drobno sesekljanega peteršilja
1 veliko jajce
2 žlici masla
2 žlici olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrti piščančji zrezki z začinjenimi drobtinami

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Za okus lahko dodate sesekljan peteršilj in naribane limonine lupinice.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Piščančji file očistimo, operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo ga na približno 0,5 cm debele zrezke, ki jih razporedimo po delovni površini, pokrijemo s prozorno folijo za živila in rahlo potolčemo s kuhinjskim kladivom. Zrezke začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Pripravimo si tri krožnike - dva plitka in enega globokega. Na en krožnik sresemo moko, na drugega stresemo drobtine in jih zmešamo z limonino lupinico ter sesekljanim peteršiljem, v globokem krožniku pa razžvrkljamo jajce. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajce in na koncu povaljamo še v drobtinah. V večji globoki ponvi segrejemo olje in maslo. Na segreto maščobo položimo zrezke in jih zlato rjavo ocvremo na obeh straneh. Na vsaki strani jih cvremo približno 3 do 4 minute. Ocvrte zrezke položimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačkami, da se odteče odvečna maščoba. Zrezke serviramo na krožnike in ponudimo skupaj z izbrano prilogo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Palačinke iz krompirja
Naprej
Provoleta
Nazaj
Palačinke iz krompirja
Naprej
Provoleta

Dodajte Komentar