Sestavine
-
600 g piščančjega prsnega fileja
-
0.5 žličke soli
-
2 ščepca sveže mletega popra
-
60 g moke
-
100 g drobtin
-
1 žlička naribane limonine lupinice
-
1.5 žlice drobno sesekljanega peteršilja
-
1 veliko jajce
-
2 žlici masla
-
2 žlici olja
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Piščančji file očistimo, operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo ga na približno 0,5 cm debele zrezke, ki jih razporedimo po delovni površini, pokrijemo s prozorno folijo za živila in rahlo potolčemo s kuhinjskim kladivom.
Zrezke začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Pripravimo si tri krožnike - dva plitka in enega globokega. Na en krožnik sresemo moko, na drugega stresemo drobtine in jih zmešamo z limonino lupinico ter sesekljanim peteršiljem, v globokem krožniku pa razžvrkljamo jajce.
Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajce in na koncu povaljamo še v drobtinah.
V večji globoki ponvi segrejemo olje in maslo. Na segreto maščobo položimo zrezke in jih zlato rjavo ocvremo na obeh straneh. Na vsaki strani jih cvremo približno 3 do 4 minute.
Ocvrte zrezke položimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačkami, da se odteče odvečna maščoba.
Zrezke serviramo na krožnike in ponudimo skupaj z izbrano prilogo.
|