0 0
Nevestina torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 1/2 skodelice Kristalni sladkor
3 čajne žličke Pecilni prašek
1/4 čajne žličke Vinski kamen
2 1/2 skodelice Moka bela
1/2 skodelice Maslo
1/2 čajne žličke Mandljev ekstrakt
1 čajna žlička Aroma - vanilija
1/8 čajne žličke Sol
4x Jajčni beljak
2/3 skodelice Mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nevestina torta

  • 2 h
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Maslo stepite, dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem.

Zmešamo in trikrat presejemo moko, sol, pecilni prašek in vinski kamen. Te suhe sestavine izmenično z mlekom dodajte prvi zmesi. Dodajte mandljev in vanilijev ekstrakt. Stepajte dve minuti.

Vmešamo jajčne beljake, ki smo jih stepli do trdega. Testo vlijte v velik okrogel pekač za pecivo, ki ima na sredini luknjo.

Pečemo 45 minut v zmerno vroči pečici. Ko torto vzamemo iz pečice, jo pustimo 5 minut stati na toplem mestu, nato pa jo z lopatko in ostrim nožem previdno odlepimo od stranic pekača in obrnemo na hladilno posodo za torte. Ko se ohladi, ga prelijemo z glazuro iz bele gorske smetane.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Omleta
Naprej
Pečenkina omaka
Nazaj
Omleta
Naprej
Pečenkina omaka

Dodajte Komentar