Sestavine
-
3 1/4 skodelice Moka - univerzalna
-
2 čajni žlički Sol
-
1 skodelica Topla voda
-
1 zavoj Suhi kvas
-
3 žlice Olivno olje
Navodila
V skledi zmešajte moko in sol ter temeljito premešajte. V ločeni posodi iz nerjavečega jekla zmešajte vodo in kvas ter z metlico dodajte 2 žlici olja. Pustite počivati 5 minut.
Vodo vlijte v sredino moke in z lopatico dobro premešajte, da se združi v lepljivo maso. To maso prelijte na rahlo pomokano površino in začnite gnesti testo tako, da ga obdelujete s peto dlani. Pritisnite navzven in potegnite notranji rob čez vrh. Postopek ponovite, da dobite gladko in nelepljivo testo.
Kroglo testa položite v čisto skledo iz nerjavečega jekla, ki ste jo premazali s preostalo 1 žlico olivnega olja. Pokrijte s čisto krpo in pustite vzhajati na sobni temperaturi 1 uro in pol ali dokler se testo ne podvoji.
Ko testo vzhaja, ga lahko razdelimo na polovico in iz obeh delov oblikujemo dve kroglici, ki ju kasneje oblikujemo v tradicionalno obliko pice.