0 0
Najboljše testo za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 1/4 skodelice Moka - univerzalna
2 čajni žlički Sol
1 skodelica Topla voda
1 zavoj Suhi kvas
3 žlice Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Najboljše testo za pico

  • 1 h
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledi zmešajte moko in sol ter temeljito premešajte. V ločeni posodi iz nerjavečega jekla zmešajte vodo in kvas ter z metlico dodajte 2 žlici olja. Pustite počivati 5 minut.

Vodo vlijte v sredino moke in z lopatico dobro premešajte, da se združi v lepljivo maso. To maso prelijte na rahlo pomokano površino in začnite gnesti testo tako, da ga obdelujete s peto dlani. Pritisnite navzven in potegnite notranji rob čez vrh. Postopek ponovite, da dobite gladko in nelepljivo testo.

Kroglo testa položite v čisto skledo iz nerjavečega jekla, ki ste jo premazali s preostalo 1 žlico olivnega olja. Pokrijte s čisto krpo in pustite vzhajati na sobni temperaturi 1 uro in pol ali dokler se testo ne podvoji.

Ko testo vzhaja, ga lahko razdelimo na polovico in iz obeh delov oblikujemo dve kroglici, ki ju kasneje oblikujemo v tradicionalno obliko pice.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Osnovno testo za pico
Naprej
Hrustljava italijanska pica
Nazaj
Osnovno testo za pico
Naprej
Hrustljava italijanska pica

Dodajte Komentar