0 0
Mineštra iz fižola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Fižol kuhan
3 žlice Olivno olje
3 x Strok - česen
1 ščepec Majaron
1 vejica Peteršilj
2 x Lovorjev list
1 x Zelena
Poper - mleti
Sol
1 ščepec Rdeča paprika - mleta
1 žlička Mezga paradižnikova
Testenine - polžki mali polžki ali pa svedrčki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mineštra iz fižola

Kuhinja:
  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli
Česen in čebulo očistite in operite. Zatem polovico fižola pretlačite skozi cedilo ali prepasirajte. Polovico fižola pa pustite celega. Peteršilj sesekljajte na grobo. Zeleno očistite, nato jo operite in narežite na majhne koščke.
Sesekljajte čebulo in jo prepražite na olju.Dodajte pire iz fižola, dobro ga premešajte in zalijte z vodo. Dodajte še sesekljan peteršilj in pa še česen, koščke zelene, majaron ter lovorjev list. Po vašem okusu začinite še s poprom in soljo. Sedaj na zmerni temperaturi počasi zavrite.
Ko vam juha zavre, vanjo zakuhajte še testenine. Sedaj dodajte še fižol, ki vam je ostal in ga kuhajte toliko časa, da se testenine zmehčajo.
Tik pred koncem dodajte še malo mlete rdeče paprike in pa žličko paradižnikove mezge. Mineštro postrezite v jušne skodelice ali pa v globoke krožnike poleg s kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ričet s prekajenim mesom
Naprej
Pesto z rukolo
Nazaj
Ričet s prekajenim mesom
Naprej
Pesto z rukolo

Dodajte Komentar