0 0
Madžarsko medeno pecivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 1/2 žlice Med
1/2 skodelice Kandirana in sesekljana citronska lupina
1/2 skodelice Kandirana in sesekljana citronska lupina
8 skodelic Moka
1 skodelica Kristalni sladkor
3 x Jajce
1 1/2 skodelice Blanširan in sesekljan mandelj
1 1/2 čajne žličke Mleti cimet
1/2 čajne žličke Klinček v prahu
1/2 Limona
3 čajne žličke Pecilni prašek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Madžarsko medeno pecivo

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Med segrejemo do vrelišča, nato ga odcedimo in odstavimo z ognja. Ko se med ohladi, dodamo pol kilograma moke in vse to pustimo stati čez noč na hladnem mestu.

Naslednji dan stepemo jajca skupaj s sladkorjem, dodamo mandlje, začimbe in pecilni prašek, naribano lupino in odcejen sok limone. Temu nato dodamo medeno testo, vse dobro premešamo in dodamo še preostanek moke ali toliko moke, da dobimo testo, ki ga zlahka razvaljamo z valjarjem. Vzamemo majhen del testa (preostanek pustimo na hladnem), ga tanko razvaljamo in razrežemo na okrogle oblike ali kvadrate.

Položite jih na namaščene pekače in pecite v vroči pečici/180 C, dokler ne postanejo hrustljavi. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puding z oreščki
Naprej
Ananas “Charlotte”
Nazaj
Puding z oreščki
Naprej
Ananas “Charlotte”

Dodajte Komentar