0 0
Kvrguša s piščancem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.6 kg Piščančje meso kosi piščančjega mesa s kostmi in kožo (stegna in bedra)
Začimbe mešanica začimb za pečenega piščanca
Olje po potrebi
150 ml Voda količina je navedena za testo, maso
150 ml Mleko količina je navedena za testo, maso
20 ml Olje količina je navedena za testo, maso
2 žlički Sol količina je navedena za testo, maso
pol žličke Pecilni prašek količina je navedena za testo, maso
200-250 g Moka količina je navedena za testo, maso

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kvrguša s piščancem

Kuhinja:
  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kose piščanca začinite z mešanico začimb za piščanca in ga naoljte. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Okrogel ali pa pravokoten pekač naoljite in vanj položite začinjeno meso. Pekač postavite v ogreto pečico za približno 20 minut, da se kosi piščanca zlato rjavo zapeče.

Vmes pripravite še testo. Jajca dajte v skledo in zmešajte mleko in vodo. Dodajte sol, olje, pecilni prašek in toliko moke, da dobite srednje gosto zmes brez grudic. Masa naj bo obvezno malo gostejša kot je masa, ki se jo uporablja za palačinke.

Pekač vzamite iz pečice in vlijte pripravljeno mešanico oziroma pripravljeno maso. Postavite v segreto pečico še za 20-25 minut oziroma za toliko časa, da testo naraste in se po vrhu lepo zapeče.

Ko končate s peko, pekač odstranite iz pečice. Kvrgušo po potrebi polijte ali namažite s kislo smetano, poljubno narežite in postrezite s solato v skledi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Telečji zrezki z bučkami in paradižnikom ter mocarelo
Naprej
Polpeti narejeni iz blitve in krompirja
Nazaj
Telečji zrezki z bučkami in paradižnikom ter mocarelo
Naprej
Polpeti narejeni iz blitve in krompirja

Dodajte Komentar