Sestavine
-
0.6 kg Piščančje mesokosi piščančjega mesa s kostmi in kožo (stegna in bedra)
-
Začimbemešanica začimb za pečenega piščanca
-
Oljepo potrebi
-
150 ml Vodakoličina je navedena za testo, maso
-
150 ml Mlekokoličina je navedena za testo, maso
-
20 ml Oljekoličina je navedena za testo, maso
-
2 žlički Solkoličina je navedena za testo, maso
-
pol žličke Pecilni prašekkoličina je navedena za testo, maso
-
200-250 g Mokakoličina je navedena za testo, maso
Navodila
Kose piščanca začinite z mešanico začimb za piščanca in ga naoljte. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Okrogel ali pa pravokoten pekač naoljite in vanj položite začinjeno meso. Pekač postavite v ogreto pečico za približno 20 minut, da se kosi piščanca zlato rjavo zapeče.
Vmes pripravite še testo. Jajca dajte v skledo in zmešajte mleko in vodo. Dodajte sol, olje, pecilni prašek in toliko moke, da dobite srednje gosto zmes brez grudic. Masa naj bo obvezno malo gostejša kot je masa, ki se jo uporablja za palačinke.
Pekač vzamite iz pečice in vlijte pripravljeno mešanico oziroma pripravljeno maso. Postavite v segreto pečico še za 20-25 minut oziroma za toliko časa, da testo naraste in se po vrhu lepo zapeče.
Ko končate s peko, pekač odstranite iz pečice. Kvrgušo po potrebi polijte ali namažite s kislo smetano, poljubno narežite in postrezite s solato v skledi.