0 0
Kugel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

0.5 kg Grah posušeni zeleni grah, namočen čez noč
1 kg Fižol veliki fižol, namočen čez noč
1 kg Goveje meso
Velika čebula nadevana s klinčki
1 žlica Moka
Sol po okusu
Poper po okusu
2 x Jajce
12 dag Suet
0.25 kg Moka
12 dag Rjavi sladkor
12 dag Ribez
12 dag Rozine
6 dag Kandirana lupina
Začimbe po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kugel

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Lepo sesekljajte Suet in kandirano lupino, operite in osušite ribez, tudi rozine operite, vse suhe sestavine zmešajte, dodajte dobro razžvrkljana jajca, dajte v namaščeno posodo in zavežite krpo čez njo s krpo.

Skledo postavimo na dno velike glinene posode, na vrh sklede položimo krožnik in nanj meso.

V ponev vržemo grah, fižol, čebulo, poper, sol in moko, vse skupaj zalijemo z vodo in čez ponev zavežemo kos rjavega papirja.

Ko je kuhanje ta dan končano, jo postavite v pečico, naslednji dan pa po potrebi postrezite juho, meso in puding kot ločene jedi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha iz leče
Naprej
Polnozrnati masleni kruh z rozinami
Nazaj
Juha iz leče
Naprej
Polnozrnati masleni kruh z rozinami

Dodajte Komentar