0 0
Kremasta gobova omaka s kruhovimi cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Maslo za gobovo omako
1-2 žlici Olje za gobovo omako
2 x Strok - česen za gobovo omako
1 x Čebula za gobovo omako
1 kg Gobe sveže gobe po vaši želji, za gobovo omako
400 ml Jušna osnova goveja jušna osnova, za gobovo omako
200 ml Smetana za kuhanje za gobovo omako
Lovor za gobovo omako
Timijan za gobovo omako
Sol po okusu, za gobovo omako
Poper - mleti svež, po okusu, za gobovo omako
1-2 žlici Gorčica za gobovo omako
2 x Majhna čebula za kruhove cmoke
2 žlici Olje za kruhove cmoke
8 x Kruh (žemlje) 1 dan stare žemlje, za kruhove cmoke
300 ml Mleko za kruhove cmoke
4 x Jajce za kruhove cmoke
Poper po okusu, za kruhove cmoke
Sol po okusu, za kruhove cmoke
Muškatni orešček - mleti po okusu, za kruhove cmoke
Moka po potrebi, za kruhove cmoke
Peteršilj manjši šopek, za kruhove cmoke

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremasta gobova omaka s kruhovimi cmoki

Kruhove cmoke postrežete kot prilogo k mesnim jedem, kot so npr. golaž, ragu, enolončnicam in k zrezkom v omaki... Če vam tekne meso pri tem receptu, si ga seveda lahko postrežete zraven. Kruhovi cmoki so odlični v kombinaciji z gobovo omako.

  • 45 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite čebuli in jih na drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo pražite 2-3 minute, vmes mešajte, dokler se čebula lepo ne zmehča in vse dokler ne začne spreminjati barvo. Odstavite ponev in pustite, da se bo čebula ohladila.

Na majhne kocke narežite kruh, dajte jih v večjo skledo in jih zmešamo z ohlajeno popraženo čebulo. V manjši skledi z ročno metlico zmešajte jajca, mleko, poper, muškatni orešček in sol. To zmes prelijte po kruhu in dobro premešajte s kuhalnico, da se bodo vse kocke dobro navlažile. Če se vam bo zmes zdela presuha, dodajte še malo mleka.

Peteršilj oplaknite pod tekočo vodo, dobro ga otresite ali pa osušite in ga na drobno sesekljajte. Po kruhovi masi potresite približno 3/4 sesekljanega peteršilja. Dobro premešajte oziroma pregnetite z rokami, da boste dobili res dobro kompaktno zmes, ki ji po potrebi dodamo še malo moke.

Oblikujte zmes v štruco(rolado), jo zavijte v vlažno kuhinjsko krpo (prt) in kuhajte v osoljenem kropu 15-30 minut (čas kuhanja je odvisen od debeline). Iz mase lahko oblikujete tudi poljubno velike cmoke, ki jih kuhajte v osoljenem kropu okoli 20 minut. Seveda morate pri tem paziti, da voda ne vre preveč, sicer se lahko zgodi, da vam bodo cmoki med kuhanjem razpadli.

Medtem, ko se cmoki (rolada) kuhajo, pripravite še gobovo omako. Čebulo in česen olupite in vsakega posebej oziroma ločeno drud od drugega na drobno sesekljajte. Gobe ​​očistite z vlažno krpo (po potrebi na kratko splaknite pod tekočo vodo) in jih narežite na rezine oziroma lističe. Gobe, ki so manjše lahko enostavno razpolovite ali pa razrežite na četrtine.

V večji ponvi segrejte še mešanico olja in masla. Na tej segreti maščobi posteklenite čebulo, nato ji dodajte še gobe in na kratko prepražite skupaj s čebulo. Na koncu praženja dodamo še sesekljan česen.

V ponev dajte jušno osnovo in pa smetano za kuhanje. S kuhalnico dobro postrgajte po dnu, da boste odstranili vse karamelizirane koščke, ki bodo nastali med praženjem. Po vašem okusu omako začinite s soljo in poprom. Po vaši želji lahko dodate tudi lovorjev list in malo posušenega timijan. Na zmernem ognju kuhajte toliko časa, vse dokler se ne zgosti.

V omako vmešajte gorčico. Kuhajte še 3 minute, nato pa v njo vmešajte še preostali sesekljan peteršilj. Pripravljeno jed takoj postrezite in sicer tako, da jo servirajte na krožnik skupaj s kruhovimi cmoki ali pa na rezine narezano štruco.

 

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fish fingers takosi
Naprej
Jabolčni keksi
Nazaj
Fish fingers takosi
Naprej
Jabolčni keksi

Dodajte Komentar