Sestavine
-
1 x Zelena
-
1 x Čebula
-
1/2 žličke Timijan
-
1 žlica Moka
-
800 ml Mleko
-
1 x Krompir
-
2 x Čebula šalotka
-
170 g Koruzazamrznjena
-
Peteršilj
Navodila
Sesekljajte zeleno in čebulo. V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte zeleno (ne listov), čebulo in timijan.
Po zelenjavi potresite moko in mešajte še nekaj minut. Prilijte mleko, dodajte krompir in zavrite ter ves čas mešajte, da se juha ne bi prijela lonca.
Kuhajte, dokler krompir ni mehak, približno 10 minut.
Medtem sesekljajte liste zelene in šalotko. Ko je krompir mehak, vmešajte koruzo, šalotko in liste zelene. Juho ponovno zavrite, nato pa jo postrezite.
(Foto: pexels.com)