• Domov
  • Klasično testo za pico
0 0
Klasično testo za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1x paket Suhi kvas
x2 1/2 skodelice Moka bela
x1 čajna žlička Sol
x1 skodelica Topla voda
x1 žlic Olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Klasično testo za pico

  • 1 h 30 min
  • Porcije 1
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi zmešajte kvas, 1 skodelico moke in sol. Premešajte. Nato dodajte vodo in olje. Pri nizki hitrosti stepajte 30 sekund. Nato postrgajte stranice sklede in še 3 minute stepajte pri visoki hitrosti. Z roko vmešajte toliko moke, da bo testo postalo čvrsto. Gnetite do gladkega testa, kar lahko traja do 10 minut. Testo dajte v dobro namaščeno skledo in ga obračajte, dokler ni rahlo namazano.

Pokrijte in pustite vzhajati približno 1 uro in pol ali dokler se testo ne podvoji. Nato ga pregnetite in ohladite za 2 uri. Testo prerežite na pol. Na pomokani površini polovice razvaljajte v 12-centimetrski krog, debel približno 1/8 palca. Površine testa premažite z oljčnim oljem in dodajte poljubne prelive. Pecite 25 minut pri temperaturi 220 C.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljava italijanska pica
Naprej
Testo za pico iz koruzne moke
Nazaj
Hrustljava italijanska pica
Naprej
Testo za pico iz koruzne moke

Dodajte Komentar