Sestavine
-
300 g Špagetiposušeni
-
Oljčno olje
-
100 g Sir
-
3 x Jajce
-
250 ml Smetana
-
200 g Pršutkuhan, prekajen
-
2 vejici Rožmarin
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC.
Špagete skuhajte, jih odcedite in pustite, da se v cedilu posušijo in ohladijo.
Medtem notranjost pekača s prostim dnom namažite z oljem, nato pa po dnu fino naribajte tanko plast sira in ga stresite po straneh.
Ko se špageti ohladijo, jih prestavite v veliko skledo in jih nežno raztrgajte, nato pa stepite in dodajte jajca, smetano in ščepec črnega popra.
Sesekljajte in dodajte pršut, na drobno naribajte preostali sir ter dodajte rožmarin.
Vse skupaj dobro premešajte, nato pa zložite v pekač. Pecite 35 minut ali dokler špageti ne postanejo zlati, hrustljavi in pečeni.
Pustite karbonarino torto 3 minute stati v pekaču, nato previdno z nožem obkrožite rob in jo položite na krožnik. Postrezite z bogato solato.
(Foto: pexels.com)