0 0
Karbonarina torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Špageti posušeni
Oljčno olje
100 g Sir
3 x Jajce
250 ml Smetana
200 g Pršut kuhan, prekajen
2 vejici Rožmarin

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karbonarina torta

  • 40 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 ºC.
Špagete skuhajte, jih odcedite in pustite, da se v cedilu posušijo in ohladijo.

Medtem notranjost pekača s prostim dnom namažite z oljem, nato pa po dnu fino naribajte tanko plast sira in ga stresite po straneh.
Ko se špageti ohladijo, jih prestavite v veliko skledo in jih nežno raztrgajte, nato pa stepite in dodajte jajca, smetano in ščepec črnega popra.

Sesekljajte in dodajte pršut, na drobno naribajte preostali sir ter dodajte rožmarin.
Vse skupaj dobro premešajte, nato pa zložite v pekač. Pecite 35 minut ali dokler špageti ne postanejo zlati, hrustljavi in pečeni.

Pustite karbonarino torto 3 minute stati v pekaču, nato previdno z nožem obkrožite rob in jo položite na krožnik. Postrezite z bogato solato.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špinačne palačinke
Naprej
Dušena rabarbara
Nazaj
Špinačne palačinke
Naprej
Dušena rabarbara

Dodajte Komentar