Sestavine
-
2 skodelici Univerzalna moka
-
2 žlici Sladkor
-
2 žlički Pecilni prašek
-
ščepec Sol
-
5 žlic Maslo
-
1 skodelica Jagodenarezane
-
1/2 skodelice Bela čokoladakoščki
-
2 x Jajce
-
1/4 skodelice Mleko
-
1/3 žličke Vaniljev ekstrakt
-
Glazura
-
1/2 skodelice Sladkor v prahu
-
1/4 žličke Vaniljev ekstrakt
-
1 žlica Mleko
Navodila
Pečico segrejte na 200 ºC. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor v prahu, pecilni prašek in sol.
Hladno maslo naribajte in ga dodajte mešanici moke. Z rokami maslo vmešajte v moko, dokler ne ostane le nekaj majhnih koščkov.
V mešanico moke dodajte narezane jagode in koščke bele čokolade ter premešajte.
V ločeni skledi stepite jajca, mleko in vaniljev ekstrakt.
Premešane mokre sestavine vlijte v skledo z mešanico moke. Mešajte, dokler se ne oblikuje kepa testa in na dnu sklede ne ostane suha moka. Testo bo sprva morda rahlo drobljivo, vendar se bo začelo bolje držati skupaj, ko se bo začela vpijati vlaga iz jagod.
Testo oblikujte v ploščat hlebček in ga razrežite na osem kosov. Narezane kruhke dajte na pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo jih približno 15 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.
Medtem ko se kruhki hladijo, pripravite glazuro. V skledi zmešajte sladkor v prahu, vaniljo in mleko, da nastane gosta glazura.
Ohlajene kruhke premažite z glazuro in postrezite.
(Foto: pexels.com)