Sestavine
-
50 g Polnozrnat kruh
-
Oljčno olje
-
1 x Limona
-
3 vejice Timijan
-
350 g Bela riba
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Kruh natrgajte v kuhinjski robot, dodajte 2 žlici olja in naribajte lupinico polovice limone. Naberite lističe timijana (peclje zavrzite) in ščepec črnega popra. Mešanico stepite, da postane lepo drobna.
Na srednje močan ogenj postavite ponev, ki se ne prijema in je odporna na pečico. Medtem ko se segreva, ribje fileje premažite z oljem.
Ribe položite v vročo ponev s kožo navzdol. Na vrh vsakega fileja iztisnite nekaj limoninega soka, nato nanj posipajte drobtine, da jih enakomerno prekrijete, preostale drobtine pa razporedite po ponvi.
Pražite 3 minute (koža bo tako lepo hrustljava), nato ponev prestavite v pečico in pecite 8 do 10 minut oziroma dokler riba ni pečena, drobtine pa zlate in hrustljave.
(Foto: pexels.com)