0 0
Hrustljavi piščanec s parmezanom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/2 skodelice Drobtine
1/4 skodelice Parmezan
1 žlička Zelišča - provansalska
Sol in poper po okusu
4 x piščančja prsa
1 skodelica Paradižnikova omaka
4 rezine Mocarela sir
2 x Buča

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljavi piščanec s parmezanom

  • 50 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 stopinj celzija. V posodi zmešajte drobtine, parmezan z italijanskimi zelišči, sol in poper. Na srednji temperaturi segrejte olje v  ponvi, odporni na pečico.

Piščančje prsi prerežite na polovico in jih dajte v drobtine, da se te prilepijo po vsej površini piščanca. Piščanca dodajte v vročo ponev in ga na vsaki strani pecite 3-4 minute. Zunanjost naj bo zlato rjava – notranjost se lahko dopeče v pečici.

Ponev prestavite v pečico in jo pecite 5-10 minut ali dokler piščanec ni popolnoma pečen. Dodate omako in na vsak kos piščanca položite  rezino mocarele. Vrnite v pečico za še nekaj minut ali dokler se sir ne naredi mehurčkov in rahlo porjavi.

Medtem ko se piščanec peče, narežite bučke na tanke rezine. Piščanca in omako postrezite na surovih bučkinih rezancih ter posujte s parmezanom in peteršiljem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pad thai
Naprej
Romesco omaka
Nazaj
Pad thai
Naprej
Romesco omaka

Dodajte Komentar