0 0
Hrustljave grahove kroglice s pestom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Riž
500 ml Piščančja juha
220 g Grah
100 g Nariban sir
2 žlici Metini listi
Jajca
100 g Moka
100 g Drobtine panko
Olje
Metin pesto
2 skodelici Metini listi
50 g Pekanovi orehi
50 g Parmezan
1 strok Česen
60 ml Olivno olje
2 žlici Limonin sok
1 žlička Limonina lupina

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljave grahove kroglice s pestom

  • 1 ura 30 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Metin pesto

Navodila

Deli

Riž sperite in ga prelijte s piščančjo juho. Na močnem ognju zavrite in občasno premešajte. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Pokrito kuhajte 15 minut, dokler se tekočina ne vpije in se riž ne zmehča.

Po rižu potresite grah in pustite stati 5 minut.
Riževi mešanici dodajte sir. Začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se sestavine povežejo in postavite na stran, da ohladi. Dodajte meto, 1 jajce in 1/4 skodelice moke. Premešajte, da se vse skupaj poveže.

Na krožnik dajte drobtine. Preostalo moko dajte v skledo. V ločeni skledi stepite 2 jajci z 1 žlico hladne vode. Z mokrimi rokami oblikujte riževe kroglice. Povaljajte jih v moki in potopite v jajce, nato pa jih obložite z drobtinami. Položite na velik krožnik in postavite v hladilnik za 30 minut.

Medtem pripravite metin pesto. Polovico mete in pekanovih orehov, parmezan in česen dajte v majhen kuhinjski robot. Mešajte, dokler ne postanejo drobno sesekljani. Prenesite v skledo. Vmešajte olje in limonin sok. Preostalo meto in pekanove orehe grobo sesekljajte in dodajte pestu. Začinite po okusu. Premešajte, da se sestavine povežejo in potresite z limonino lupinico.

Olje segrevajte na srednje močnem ognju. V serijah in z obračanjem cvrite kroglice 5 minut ali dokler ne postanejo zlate. Tople riževe kroglice postrezite z metinim pestom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pizza lazanja
Naprej
Mehiška sirova omaka
Nazaj
Pizza lazanja
Naprej
Mehiška sirova omaka

Dodajte Komentar