Sestavine
-
240 g piščančja prsa
-
75 g Kruh
-
1 Strok - česen
-
1 Limona
Navodila
Piščančje prsi položite med dva kosa peki papirja in jih nežno udarite po dnu velike ponve, da se sploščijo na debelino približno 1 cm. Seveda jih lahko potolčete tudi kako drugače.
Kruh narežite v multipraktik, olupite in zmeljite česen, dodajte in zmešajte do precej drobnih koščkov. Drobtine posuemo po piščancu, jih po obeh straneh potolčemo, ponovno pokrijemo s folijo, ponovno potolčemo, da se drobtine zagozdijo v piščanca, in stisnemo na ravno površino.
Lonec postavite na srednjo temperaturo. Drobno narezanega piščanca na 1 žlici oljčnega olja na vsaki strani pražite 3 minute ali dokler ni hrustljav.
Narežite ga na rezine, servirajte na krožnik, odlično začinite z morsko soljo in poprom, potresite z rukolo z limono. Po želji lahko dodate limonin sok.